Kirándulás a Boroszlán tanösvényen, a Bakonyban

Gyere velünk kirándulni a Bakonyba!

„Magyarország egyik legnagyobb kiterjedésű erdejében, a Magas-Bakonyban vezet ez a csodás bükkösöket átszelő tanösvény. A túra Bakonybéltől három kilométerre, a Gerence-patak szurdokvölgyéből, az Odvaskő Panzió és a Gerence-völgyi autóspihenő mellől indul észak felé. A Boroszlán tanösvény a Kőris-hegy oldalán kiépített sétaút, amely 8 tájékoztató tábla segítségével mutatja be a Magas-Bakony különleges természeti értékeit.” – írja az Aktív Magyarország túraútvonal-ajánlója.

Erre a kirándulásra / gyalogtúrára hívunk 2024. április 20-án, szombaton. Táv: 7 km. Szint: könnyű.

(További információ a túraútvonalról:
https://aktivmagyarorszag.hu/borostyan-tanosveny-bakonybel/ – új ablakban nyílik.)

Oda- és visszautazás: autókkal („telekocsi”-rendszerben, azaz a benzinpénzt az utasok összedobják a sofőrnek).

Találkozó: reggel 8:00 órakor Budapesten, a BAH-csomópontnál, az ÖMV-kút parkolójában.

Az autóút kb 2 óra. A Gerence-völgyi Autóspihenőbe érkezünk, ott tesszük le az autókat. Összekapjuk magunkat és elindulunk a tanösvényen, útközben természetesen elolvassuk a tájékoztató táblákat. Megnézzük az Odvas-kői-barlangot, majd tovább kaptatunk felfelé, egészen 520 méteres magasságig, majd az Öreg-Szarvad-árok völgyében ereszkedünk vissza az autóspihenőhöz.

Alternatív útvonalak:

Akiben plusz energia buzog, az 520 méteres magasságban lévő fordulóponttól megmászhatja a Kőris-hegyet (709 m).

Ha valaki csak egy kisebb kirándulásra vágyik, az Odvas-kői-barlangnál letérve lépcső vezet a völgybe, ahonnét rövid sétával visszatérhetünk a kiindulópontunkhoz – ez a túra csak 2 km hosszú.

További látnivalók:

Ha marad időnk és energiánk, akkor megnézhetjük még a Hubertlaki-tavat, és / vagy a Bakonybél melletti Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnát; a túra után pedig az Odvaskő Étteremben vacsorázhatunk.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlapon tehetsz meg:

  Neved: *

  e-mail címed: *

  Telefonszámod: *

  Hogyan jössz a kirándulásra?

  Megjegyzés, egyéb igények:

  Honnan értesültél erről a programról? *

  Ha az "egyéb" lehetőséget választottad, ez mit jelent?

  Biztonsági kérdés: (ugye, nem vagy spamrobot? 🙂 ) *

   

  Adataidat természetesen biztonságosan tároljuk, semmi másra nem használjuk, mint kapcsolattartásra a kirándulás vonatkozásában, és nem adjuk át harmadik félnek. Adataid megadásával nem iratkozol fel semmilyen hírlevélre, és nem adsz engedélyt későbbi levélküldésre. Ha fel akarsz iratkozni az értesítő leveleinkre, azt a https://hatsoutak.hu/nemaradjle/ oldalon teheted meg. Az Adatkezelési tájékoztatót ide kattintva olvashatod el. (Ezek a linkek a kényelmed érdekében új ablakban nyílnak.)