Általános tudnivalók

Vízitúráinkat három- és négyszemélyes túrakenukkal illetve egy- és kétszemélyes túrakajakokkal szervezzük. A hajókban történő csomagszállítás esetén minden hajóban egy üres helyet biztosítunk. Kísérőautós túráinkon a hajókat teletöltjük, kivéve indokolt esetben (pl ha egy pár jelentkezik, és külön kenuval szeretnének menni).

Biciklitúráinkat az általunk biztosított, rendszeresen karbantartott és szervizelt Gepida illetve Moongoose túrakerékpárokkal szervezzük, amelyekből ötféle mérettel rendelkezünk: gyerek, kamasz, női, férfi, magas férfi.

A túrák részvételi díja tartalmazza a sporteszközök (hajók, evezők, túrázó hordók, mentőmellények, bográcsok, biciklik, sisakok, stb) bérleti díját és szállítási költségét, a túravezetők díját, a csomagszállító kísérőautó díját (ahol van), az oktatást, az információs anyagokat és a szervezési költségeket. A díj nem tartalmaz szállás-, étkezési és utazási költségeket, a különprogramok díját, illetve biztosítást.

Az általunk szervezett túrákon és táborokon gyermekek számára 4 éves kor alatt, felnőttek számára 70 éves kor felett a részvétel ingyenes. Bizonyos túráinkon és táborainkon (nem mindegyiken!) 14 éves korig kedvezményt adunk. 14 éves kor felett, illetve ahol a túrakiírás nem jelzi külön a kedvezményt, a teljes részvételi díjat meg kell fizetni.

18 év alattiak írásos szülői engedéllyel és (vízitúrák esetén) az úszástudás igazolásával, 16 év alattiak csak szülő vagy nevelőtanár kíséretében vehetnek részt a túrákon.

A túrákat és táborokat abban az esetben indítjuk a túrakiírásban megadott feltételekkel, ha egy adott időpontra legalább 8 fő jelentkezett (és részvételi szándékát legalább az előleg befizetésével meg is erősítette). Amennyiben 8 főnél kevesebb jelentkezett, külön árajánlatot adunk.

Amennyiben a 8 fős csoport nem áll össze a túra vagy tábor kezdete előtti 15. napig, illetve ha az időjárási vagy egyéb körülmények lehetetlenné teszik a sportolást, akkor a résztvevőket haladéktalanul értesítjük az általuk megadott telefonszámon vagy e-mail címen, és visszaadjuk a részvételi díjat, vagy a résztvevők egy későbbi túrához vagy táborhoz csatlakozhatnak, amennyiben ott van szabad hely.

FONTOS!

A megadott programok, távok és táborhelyek csak javaslatok, ezektől közös megbeszélés esetén el lehet térni (bár tapasztalataink szerint így teljesíthetők legkönnyebben a túrák). A túravezetőhöz sem kötelező ragaszkodni: bármikor dönthetsz úgy, hogy inkább elszakadsz a csoporttól, és a saját tempódban haladsz. De nagyon lényeges: a sporteszközöket ugyanott és ugyanakkor kell átvenned illetve visszaadnod, ahol és amikor a csoport többi tagjának is. Ha ezt bármilyen ok (rossz időjárás, betegség, stb) miatt nem tudod megtenni, értesítened kell a szervezőket a megadott ügyeleti telefonszámon. A felmerülő többletköltségeket (pl a sportfelszerelések visszaszállítása a telephelyre) csak abban az esetben nem kell megfizetned, ha a túravezető aláírásával igazolja, hogy a túra megszakadása nem a te hibádból következett be.